Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Nie pokazuj więcej tego ostrzeżenia

Regulamin rezerwacji biletów


Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż:
Administratorem danych osobowych jest Jaworski Ośrodek Kultury, Rynek 5, 59-400 Jawor. Powołano Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można się kontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: iod@jawor.pl. Dane osobowe klientów korzystających z usługi rezerwacji biletów on-line przetwarzane są wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do realizacji omawianej usługi i nie będą udostępniane innym odbiorcom. Podanie danych osobowych przez klienta korzystającego z usługi rezerwacji biletów on-line ma charakter dobrowolny. Oznacza to, że klient nie ma obowiązku podawania swoich danych osobowych, jednakże z zastrzeżeniem, że w takim przypadku skorzystanie z systemu rezerwacji biletów w systemie on-line nie będzie możliwe. Każdy klient ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, a także możliwość wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).
Dokonując rezerwacji biletów on-line wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w tym celu.

Zapoznałem się z regulaminem

top
Rezerwuj bielty

Gala Operowo-Operetkowa

2018-01-05 14:25:59, dodał: Paweł Opaliński, kategoria: teatr
Wyjątkowa gala operowo-operetkowa w wykonaniu znakomitych, utalentowanych artystów Grupy Operowej Sonori Ensemble. Czardasze, walce, toasty, miłosne arie i duety, sceny operowe i operetkowe, a także standardy jazzowe i popularne piosenki oprawione barwnym komentarzem to niepowtarzalna podróż muzyczna, pełna emocji i wzruszeń. W trakcie spektaklu zabrzmią najsłynniejsze sceny z oper: "Traviata", "Carmen", "Opowieści Hoffmanna", "Lakme", "Tosca", "Don Giovanni" i wiele innych.

Powróci czar dawnego Wiednia ukryty w najpiękniejszych scenach operetkowych z takich przebojów, jak "Księżniczka Czardasza". Nie zabraknie także wirtuozowskich popisów pianistycznych oraz barwnego słowa wiążącego, które dodają całemu spektaklowi lekkości i uroku. Nadzwyczajny koncert galowy w towarzystwie artystów z Pragi, Berlina i Wrocławia to niezapomniany wieczór! Serdecznie zapraszamy!

Koncert odbędzie się w dniu 24 lutego 2018 r. o godzinie 18.00 w Teatrze Miejskim
Bilety w cenie: 50,00 zł (normalny) oraz 40,00 zł (ulgowy)
Bilety do nabycia w kasie JOK lub na stronie www.jok.jawor.pl


Grupa Operowa Sonori Ensemble to zespół artystów operowych z Berlina, Pragi, Krakowa i Wrocławia. Jego członkowie aktywnie występują na scenach europejskich, są ponadto laureatami zagranicznych konkursów wokalnych. Grupa działająca od 2012 roku ma na swoim koncie już ponad 250 koncertów w salach koncertowych, teatrach i innych instytucjach kultury Polsce i za granicą. Do ważniejszych osiągnięć Sonori Ensemble należą: występy z Orkiestrą Filharmonii Zielonogórskiej, trzykrotny występ podczas Nowosolskiej Jesieni Artystycznej, gdzie artyści koncertowali m.in. obok Grupy MoCarta oraz orkiestry Arte dei Suonatori, koncert w ramach prestiżowego cyklu „Wieczory u Attavantich” w Jarosławiu, spektakl „Mozartiada” podczas festiwalu Drama Teatralna w Tarnobrzegu. Artyści gościli także w ramach cyklu „Gwiazdy i Piotrków” w Piotrkowie Trybunalskim. W czerwcu 2015 sukcesem zakończyła się trasa koncertowa z projektem Opera Świętojańska, a w szczególności niepowtarzalny plener na akwenie wodnym Pogoria III w Dąbrowie Górniczej. Sonori Ensemble stale rozszerza swój skład, czego dowodem była plenerowa gala „Opera pod Gwiazdami” w Sieradzu w 2016 r, gdzie artystom towarzyszyła orkiestra symfoniczna pod dyrekcją Zdenka Klaudy.
Sonori Ensemble regularnie współpracuje z wieloma instytucjami kultury w Polsce, goszcząc w teatrach (Teatr Impresaryjny we Włocławku, Teatr Stary w Bolesławcu, Teatr Zdrojowy w Szczawnie-Zdroju), salach koncertowych (m.in. Wrocław, Jelenia Góra, Kielce, Chorzów, Dąbrowa Górnicza, Przemyśl, Sanok, Sieradz, Koszalin, Kołobrzeg, Świnoujście i wiele innych). Zespół regularnie koncertuje także w przestrzeniach zamkowych (m.in. Zamek Piastów Śląskich w Brzegu, Zamek w Rydzynie, Zamek Grodziec, Pałac Marianny Orańskiej w Kamieńcu Ząbkowickim, Zamek Świdwin) oraz w plenerach (m.in. podczas Tarasów Sztuki w Kielcach czy Festiwalu „Muzyka z Kórnika” 2017 na Zamku w Kórniku). Artyści Sonori Ensemble dwukrotnie wystąpili we Włoszech w ramach Arezzo Summer Music Festival, otrzymali także zaproszenia na koncerty we Włoszech, Czechach i na Słowacji. W grudniu 2015 na zaproszenie Accademia Musicale Europea kierowanej przez Danielę de Marco śpiewacy wystąpili w ramach festiwalu „Tra cielo e terra” w Rzymie. W maju 2017 roku Sonori Ensemble otrzymało I Nagrodę podczas konkursu wokalnego International Festival and Contest "Serate Russe in Italia", który odbył się w Teatro Rossini w Pesaro we Włoszech.
W ramach zimowej trasy koncertowej w 2017 roku zespół wystąpił na ponad 50 koncertach w całej Polsce. Z sukcesami artyści zaprezentowali się także ostatnio z programem „Mozartiada” w Teatrze w Grudziądzu oraz podczas jesiennej gali musicalowej „Viva America” w Filharmonii Podkarpackiej w Rzeszowie.
W coraz liczniejszym gronie artystów współpracujących z zespołem Sonori Ensemble znajdują się aktualnie pianiści: Julia Grejtakova (Słowacja, Opera w Koszycach), Zdenek Klauda (Czechy, Opera Narodowa w Pradze), Witold Janusz, Marcin Grabosz, Monika Kruk i Aleksandra Orłukowicz (Wrocław); śpiewacy: Monika Piechaczek (sopran, Wrocław), Radosław Rzepecki (baryton, Sztokholm), Matus Mazar (baryton, Praga), Marcin Kotarba (tenor, Kraków) oraz zespoły kameralne: Kwartet Smyczkowy Pakamera, Lejdis String Quartet oraz trio stroikowe Reed Conncetion.
Więcej informacji na stronie: www.sonori.pl

---

Czas trwania koncertu: ok. 2 godziny (z przerwą)
Jaworski Ośrodek Kultury 2021