Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Nie pokazuj więcej tego ostrzeżenia

Regulamin rezerwacji biletów


Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż:
Administratorem danych osobowych jest Jaworski Ośrodek Kultury, Rynek 5, 59-400 Jawor. Powołano Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można się kontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: iod@jawor.pl. Dane osobowe klientów korzystających z usługi rezerwacji biletów on-line przetwarzane są wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do realizacji omawianej usługi i nie będą udostępniane innym odbiorcom. Podanie danych osobowych przez klienta korzystającego z usługi rezerwacji biletów on-line ma charakter dobrowolny. Oznacza to, że klient nie ma obowiązku podawania swoich danych osobowych, jednakże z zastrzeżeniem, że w takim przypadku skorzystanie z systemu rezerwacji biletów w systemie on-line nie będzie możliwe. Każdy klient ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, a także możliwość wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).
Dokonując rezerwacji biletów on-line wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w tym celu.

Zapoznałem się z regulaminem

top
Rezerwuj bielty

Zabójcza Oferta

2019-10-17 14:32:02, dodał: Paweł Opaliński, kategoria: teatr
Spektakl „Zabójcza oferta” jest komedią satyryczną piętnującą patologiczne zjawiska występujące we współczesnym społeczeństwie konsumpcyjnym, pospolite oszustwa, wyłudzenia, wprowadzanie w błąd pod pozorem rzekomo niezwykle korzystnych ofert o charakterze handlowym. Ofiarą tych nieuczciwych i amoralnych machinacji padają najczęściej ludzie bezradni społecznie, osoby starsze, lub nieradzące sobie do końca z rzeczywistością. „Zabójcza oferta” przedstawia właśnie taką sytuację.

“Do starszej pani (Lilli) przybywa w dniu jej urodzin trzech panów z ofertami handlowymi. Pierwszy z nich, Ox handluje bezwartościowymi towarami, które wciska klientom na podobno niezwykle korzystne raty. Ox jest postacią groteskową, ale równocześnie groźną, bo nie można się go pozbyć, nie przemawiają do niego żadne argumenty.
Drugi z niezapowiedzianych gości, Agent przychodzi z propozycją odwróconej hipoteki. Jego firma ma wypłacać Lucy pewną kwotę przez 10 lat, a potem przejmie jej mieszkanie… Agent, przystojny, elokwentny, podobający się kobietom jest postacią na wskroś cyniczną i bezwzględną, co ukrywa pod pozornym ciepłem i kurtuazją.
Trzeci z gości to Komornik, który ma tytuł egzekucyjny dotyczący osoby o tym samym nazwisku, co Lucy. Komornik czuje się całkowicie bezkarny w swoich działaniach, nie liczy się z nikim ani z niczym. To okrutny demiurg konsumpcyjnego świata, w którym wszyscy są zadłużeni i prędzej czy później trafią w jego ręce. Pointa sztuki jest tryumfem Lucy nad jej prześladowcami, co powinno przynieść widzom satysfakcję.”

Twórcami „Zabójczej oferty” jest para polskich autorów Katarzyna Ciesielska – Ławrynowicz i Marek Ławrynowicz tu występujący pod pseudonimem Evan Triple. Współpracują ze sobą jako autorzy powieści radiowej w „Jezioranach”, ale mają na swoim koncie także osiągnięcia indywidualne.
Sztuka ta nie miała swoich premier w polskich teatrach, a niewątpliwie zasługuje na dotarcie do szerszej publiczności. Przedstawienie jest promocją warszawskiej sztuki współczesnej i promocją warszawskich twórców.

Obsada: Ewa Złotowska, Wojciech Majchrzak, Mikołaj Krawczyk, Andrzej Niemirski
reżyseria: Grzegorz Mrówczyński
scenografia: Jerzy Rudzki

Teatr Miejski 14 grudnia o godzinie 18.00. Bilety w cenie 80,00 zł do nabycia w kasie Jaworskiego Ośrodka Kultury a także na www.JOK.jawor.pl oraz kupbilecik.pl
Jaworski Ośrodek Kultury 2019