Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Nie pokazuj więcej tego ostrzeżenia

Regulamin rezerwacji biletów


Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż:
Administratorem danych osobowych jest Jaworski Ośrodek Kultury, Rynek 5, 59-400 Jawor. Powołano Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można się kontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: iod@jawor.pl. Dane osobowe klientów korzystających z usługi rezerwacji biletów on-line przetwarzane są wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do realizacji omawianej usługi i nie będą udostępniane innym odbiorcom. Podanie danych osobowych przez klienta korzystającego z usługi rezerwacji biletów on-line ma charakter dobrowolny. Oznacza to, że klient nie ma obowiązku podawania swoich danych osobowych, jednakże z zastrzeżeniem, że w takim przypadku skorzystanie z systemu rezerwacji biletów w systemie on-line nie będzie możliwe. Każdy klient ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, a także możliwość wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).
Dokonując rezerwacji biletów on-line wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w tym celu.

Zapoznałem się z regulaminem

top
Rezerwuj bielty

Pracownia Grafiki Warsztatowej & Sztuk Współczesnych

ostatnia aktualizacja: 2018-10-01 13:53:00, dodał: Paweł Opaliński
Grafika warsztatowa to współcześnie zbiór artystycznych technik graficznych. Twórca zazwyczaj przygotowuje projekt, a następnie na podstawie jego wykonuje matrycę, w wybranej technice graficznej. Finałem jego pracy twórczej jest wykonanie odbitek, które mają wartość oryginalnych dzieł sztuki.
Zajęcia poprowadzi mgr sztuki Piotr Kądziołka. Pracownia otwarta we wtorki i czwartki w godz. od 15.30 do 17.00


W Pracowni Grafiki Warsztatowej uczestnicy poznają zarówno techniki druku wklęsłego, jak i wypukłego, stworzą autorskie projekty, a następnie wykonają własne matryce graficzne, które odbiją pod prasą graficzną.

W program zajęć Pracowni Grafiki Warsztatowej, wchodzi:
- rysunek
- projektowanie
- poznanie warsztatu Grafika
- eksperymenty z materiałami graficznymi
- poznanie technik graficznych wklęsłodrukowych i wypukłodrukowych
- wsparcie w projektach indywidualnych
- elementy i zagadnienia sztuk współczesnych
- szablon
- mural
- graffiti
- happening
- performance
- instalacja
- multimedia

Program nauczania grafiki w pracowni grafiki warsztatowej ma na celu:
- Rozwijanie osobowości twórczej młodzieży, a w szczególności umiejętności
kreatywnego myślenia plastycznego
- Doskonalenie umiejętności świadomego kształtowania formy plastycznej dla
uzyskania zamierzonego wyrazu artystycznego
- Wykształcenie potrzeby poszukiwania oryginalnych rozwiązań
- Rozwijanie własnego indywidualnego warsztatu twórczego
- Pogłębianie wiedzy o środkach wyrazu plastycznego dostępnych w technikach
grafiki warsztatowej
- Rozbudzanie wyobraźni plastycznej

Warsztaty wprowadzają uczestników w specyfikę pracy artysty – grafika, wspomagają rozwój wrażliwości estetycznej, stwarzają okazję doskonalenia umiejętności manualnych, rozwijają pomysłowość, a także odwagę twórczą.
Jaworski Ośrodek Kultury 2019