Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Nie pokazuj więcej tego ostrzeżenia

Regulamin rezerwacji biletów


Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż:
Administratorem danych osobowych jest Jaworski Ośrodek Kultury, Rynek 5, 59-400 Jawor. Powołano Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można się kontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: iod@jawor.pl. Dane osobowe klientów korzystających z usługi rezerwacji biletów on-line przetwarzane są wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do realizacji omawianej usługi i nie będą udostępniane innym odbiorcom. Podanie danych osobowych przez klienta korzystającego z usługi rezerwacji biletów on-line ma charakter dobrowolny. Oznacza to, że klient nie ma obowiązku podawania swoich danych osobowych, jednakże z zastrzeżeniem, że w takim przypadku skorzystanie z systemu rezerwacji biletów w systemie on-line nie będzie możliwe. Każdy klient ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, a także możliwość wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).
Dokonując rezerwacji biletów on-line wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w tym celu.

Zapoznałem się z regulaminem

top
Rezerwuj bielty

Tymon Tymański gra The Beatles

2018-06-13 15:35:32, dodał: Paweł Opaliński, kategoria: teatr
Tymon Tymański od najmłodszych lat związany był z muzyką. Około 12 roku życia założył swój pierwszy zespół The Howling Dogs. W liceum prowadził nowofalową grupę Sni Sredstvom Za Uklanianie, która w 1988 roku przekształciła się w jazzowy kwintet Miłość z Tymonem Tymańskim na kontrabasie, Leszkiem Możdżerem na fortepianie, Mikołajem Trzaską i Maćkiem Sikałą na saksofonach oraz Jackiem Olterem na perkusji. Projekt okazał się najciekawszym jazzowym zjawiskiem polskiej sceny lat 90-tych.

W 2001 r. grupa została uznana przez krytyków czasopisma "Jazz Forum" za najlepszą grupę dekady.
W 1998 roku została wydana pierwsza płyta P.O.L.O.V.I.R.U.S., grupy KURY. W 2002 roku Tymański powołał do życia zespół Tymon & The Transistors. Wielkim sukcesem grupy okazała się ścieżka dźwiękowa nagrana do filmu „Wesele” Wojtka Smarzowskiego. Utwory wyświetlone w milionach odsłon na YouTube zyskały miano kultowych. W 2007 r. Tymański, we współpracy z producentem filmowym Maciejem Chmielem i literatem Jackiem Dehnelem, utworzył dziennikarski tercet firmujący kulturalno-informacyjną aktywność programu "Łossskot" produkcji TVP 1. W 2014 r. odbyła się premiera musicalu „Polskie Gówno” powstałego w wyniku kooperacji Tymona, Transistorów i reżysera Grzegorza Jankowskiego. Tego samego roku na płycie „Rock’n’Roll” Tymański zaprezentował własne wersje kompozycji The Beatles, Elvisa Presleya czy Davida Bowie. Wśród gości pojawili się Wojciech Waglewski, Katarzyna Nosowska i Natalia Przybysz. W lutym 2017 roku odbyła się premiera siódmego albumu zespołu Tymon & The Transistors "Zatrzymaj Wojnę!". Płyta zawiera dziesięć utworów o tematyce antywojennej, napisanych przez głośnych autorów polskich i rosyjskich (m.in. Bułata Okudżawy, Włodzimierza Wysockiego, grup Akwarium i Aukcjon oraz Republiki, Siekiery i Brygady Kryzys).
W 2017 roku powstała grupa Tymon Tymański & MU. Nowy projekt Tymona Tymańskiego do którego zaprosił młodych muzyków trójmiejskiej sceny okołojazzowej. Muzyka kwintetu oscyluje pomiędzy kultowymi brzmieniami avant rock'a lat 60., a współczesnymi brzmieniami z pogranicza synth popu i elektroniki. Obecnie zespół pracuje nad premierowym albumem.

Koncert odbędzie się 12 października w Teatrze Miejskim o godzinie 20:00.
Bilety w cenie 30,00 zł do nabycia w kasie JOK lub na stronie www.JOK.jawor.pl
Jaworski Ośrodek Kultury 2019