Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Nie pokazuj więcej tego ostrzeżenia

Regulamin rezerwacji biletów


Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż:
Administratorem danych osobowych jest Jaworski Ośrodek Kultury, Rynek 5, 59-400 Jawor. Powołano Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można się kontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: iod@jawor.pl. Dane osobowe klientów korzystających z usługi rezerwacji biletów on-line przetwarzane są wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do realizacji omawianej usługi i nie będą udostępniane innym odbiorcom. Podanie danych osobowych przez klienta korzystającego z usługi rezerwacji biletów on-line ma charakter dobrowolny. Oznacza to, że klient nie ma obowiązku podawania swoich danych osobowych, jednakże z zastrzeżeniem, że w takim przypadku skorzystanie z systemu rezerwacji biletów w systemie on-line nie będzie możliwe. Każdy klient ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, a także możliwość wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).
Dokonując rezerwacji biletów on-line wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w tym celu.

Zapoznałem się z regulaminem

top
Rezerwuj bielty

JAWORSKIE DYKTANDO

2019-10-24 15:13:48, dodał: Paweł Opaliński, kategoria: teatr
Jaworski Ośrodek Kultury zaprasza dzieci, młodzież i dorosłych do udziału w jubileuszowej X edycji Jaworskiego Dyktanda o Pióro Burmistrza Jawora, które odbędzie się 27 listopada 2019 r. (środa) o godz. 16.00 w Teatrze Miejskim w Jaworze.

Pomysłodawczynią konkursu jest polonistka Jolanta Borkowska–Jadrowska, która I Jaworskie Dyktando zorganizowała 13 lat temu w sali rajców. Pisało je wówczas 50 osób. Rok później na liście II Dyktanda było już 100 uczestników. Gdy w 2010 roku odbyła się III edycja, na Jaworskie Dyktando przyjechali także amatorzy ortografii z różnych stron Polski. Podobnie było w kolejnych latach. W tym roku odbędzie się już X edycja Jaworskiego Dyktanda, którą swoim patronatem objął Burmistrz Jawora, Pan Emilian Bera. Jego Pióro wraz z tytułem Mistrza Ortografii otrzyma zwycięzca.

Tradycyjnie, teksty Dyktanda do ostatniej chwili chronione będą tajemnicą, a prace uczestników, jak zwykle, zostaną zakodowane, aby zapewnić im anonimowość. W jury zasiądą poloniści.

Tytuł Mistrza Ortografii i Pióro Burmistrza Miasta Jawora otrzymuje osoba, która napisze tekst bezbłędnie lub popełni najmniejszą liczbę błędów ortograficznych i interpunkcyjnych. Na zwycięzców czekają, jak zwykle, atrakcyjne nagrody.

Wielkie podziękowania dla jaworskiej firmy Metal-Znak, która ufundowała na tegoroczną edycję długopisy z grawerem.

Do udziału w X Jaworskim Dyktandzie można zapisać się telefonicznie lub osobiście w Jaworskim Ośrodku Kultury (tel./fax 76 870 28 78) w terminie do 21 listopada 2019 r.

Zobacz regulamin
Jaworski Ośrodek Kultury 2019