Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Nie pokazuj więcej tego ostrzeżenia

Regulamin rezerwacji biletów


Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż:
Administratorem danych osobowych jest Jaworski Ośrodek Kultury, Rynek 5, 59-400 Jawor. Powołano Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można się kontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: iod@jawor.pl. Dane osobowe klientów korzystających z usługi rezerwacji biletów on-line przetwarzane są wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do realizacji omawianej usługi i nie będą udostępniane innym odbiorcom. Podanie danych osobowych przez klienta korzystającego z usługi rezerwacji biletów on-line ma charakter dobrowolny. Oznacza to, że klient nie ma obowiązku podawania swoich danych osobowych, jednakże z zastrzeżeniem, że w takim przypadku skorzystanie z systemu rezerwacji biletów w systemie on-line nie będzie możliwe. Każdy klient ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, a także możliwość wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).
Dokonując rezerwacji biletów on-line wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w tym celu.

Zapoznałem się z regulaminem

top
Rezerwuj bielty

Szymon Nehring - recital fortepianowy

2021-06-30 12:53:49, dodał: Joanna, kategoria: teatr
Szymon Nehring - zagra utwory F. Chopina w Teatrze Miejskim w Jaworze już w najbliższą sobotę 3 lipca 2021 o godzinie 20:00. Wstęp wolny. Obowiązuje wcześniejsza rezerwacja miejsc, telefoniczna pod nr JOK 768702878

Szymon Nehring jest zwycięzcą Konkursu Pianistycznego im. Artura Rubinsteina w Tel Awiwie (2017), laureatem Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina w Warszawie (2015, wyróżnienie, nagroda publiczności i zdobywca licznych nagród dodatkowych). W 2015 r. otrzymał stypendium Krystiana Zimermana. Kształcił się pod kierunkiem mgr Olgi Łazarskiej w POSM im. F. Chopina w Krakowie, prof. Stefana Wojtasa w Akademii Muzycznej w Bydgoszczy oraz w Yale School of Music u Borisa Bermana (2017–2019). Obecnie studiuje pod kierunkiem prof. Katarzyny Popowej-Zydroń w ramach studiów doktoranckich w Akademii Muzycznej w Bydgoszczy. Występował z większością orkiestr w Polsce, m.in. z Filharmonią Narodową, NOSPR, Orkiestrą Narodowego Forum Muzyki we Wrocławiu, Santander Orchestra, Sinfonią Iuventus oraz orkiestrami filharmonii Izraela i Calgary, Orkiestrą Symfoniczną Bambergu, Orkiestrą XVIII Wieku, pod batutą takich dyrygentów, jak Jerzy Maksymiuk, Jacek Kaspszyk, Antoni Wit, Grzegorz Nowak, Pablo Heras-Casado, Giancarlo Guerrero, John Axelrod, Krzysztof Penderecki i Lawrence Foster. Artysta koncertował w Carnegie Hall, Elbphilharmonie w Hamburgu, Palau de la Música Catalana, Konzerthaus Berlin, DR Koncerthuset w Kopenhadze, Musikverein w Wiedniu, Herkulessaal w Monachium. Debiutancka płyta Szymona Nehringa z muzyką polską zdobyła wiele prestiżowych nagród. W 2016 roku ukazały się kolejne CD: koncerty fortepianowe Fryderyka Chopina (Sinfonietta Cracovia, dyr. Jerzy Dybał i Krzysztof Penderecki) i Koncert fortepianowy „Zmatwychwstanie” Krzysztofa Pendereckiego pod batutą kompozytora. 2019 roku Szymon Nehring został zaproszony do programu Fundacji Orpheum, dzięki któremu wystąpił z Orkiestrą Tonhalle Zürich pod dyrekcją Davida Zinmana. W 2020 roku zadebiutował w Filharmonii Berlińskiej. W marcu 2021 roku ukazała się płyta wydana przez Narodowy Instytut Fryderyka Chopina zawierająca utwory kameralne F. Chopina, którą artysta nagrał wraz z Marcinem Zdunikiem i Ryszardem Groblewskim.
_____
Program:

Fryderyk Chopin (1810 – 1849)

Andante spianato i Wielki Polonez Es-dur op. 22 (1831 – 1835)
Nokturn Es-dur op. 55 nr 2 (1843)
2 Etiudy op. 10 (1829 – 1833)
As-dur nr 10,
C-dur nr 1
Ballada f-moll op. 52 (1842 – 1843)
Nokturn E-dur op. 62 nr 2 (1845 - 1846)
Scherzo E-dur op. 54 (1842 - 1843)
Jaworski Ośrodek Kultury 2021