Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Nie pokazuj więcej tego ostrzeżenia

Regulamin rezerwacji biletów


Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż:
Administratorem danych osobowych jest Jaworski Ośrodek Kultury, Rynek 5, 59-400 Jawor. Powołano Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można się kontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: iod@jawor.pl. Dane osobowe klientów korzystających z usługi rezerwacji biletów on-line przetwarzane są wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do realizacji omawianej usługi i nie będą udostępniane innym odbiorcom. Podanie danych osobowych przez klienta korzystającego z usługi rezerwacji biletów on-line ma charakter dobrowolny. Oznacza to, że klient nie ma obowiązku podawania swoich danych osobowych, jednakże z zastrzeżeniem, że w takim przypadku skorzystanie z systemu rezerwacji biletów w systemie on-line nie będzie możliwe. Każdy klient ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, a także możliwość wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).
Dokonując rezerwacji biletów on-line wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w tym celu.

Zapoznałem się z regulaminem

top
Rezerwuj bielty

Jaworskie Biesiady Literackie

2014-11-24 13:38:43, dodał: Ewelina
Tegoroczny program Jaworskich Biesiad Literackich obejmował twórczość Oskara Kolberga (1814-1890) w ramach obchodów uczczenia jego dorobku.

Oskar Kolberg zapisał się na kartach historii jako muzyk, kompozytor, a przede wszystkim wybitny polski etnograf i folklorysta. Z jego monumentalnej spuścizny po dziś dzień czerpią twórcy i badacze kultury. O tym jak wielka jest skala jego dorobku świadczy ustanowienie przez Sejm Rzeczypospolitej Polskiej roku 2014 Rokiem Oskara Kolberga w 200. rocznicę urodzin.

Biesiady w tym roku skierowane zostały do klas IV jaworskich szkół podstawowych. Uczniowie mogli wziąć udział w konkursie plastycznym pt. "Na co dzień i od święta, czyli z Oskarem Kolbergiem poznaję stroje ludowe", w konkursie literackim pt. "Piernikowe rymowanki".

Jaworskie Biesiady Literackie zakończyły się 19 listopada 2014r. rozstrzygnięciem konkursów i widowiskiem teatralnym pt. "Legendy z diabłem" na podstawie "Diabelskiego Mostu" wg Oskara Kolberga.

Wystawę pokonkursową prac plastycznych można obejrzeć do 5 grudnia w Foyer Teatru Miejskiego.



Celem konkursu plastycznego było:
- zapoznanie dzieci z etnograficznym różnicowaniem Polski,
- dostrzeżenie różnicy miedzy ubiorem, a odświętnym strojem wiejskim,
- poznanie kulturowych funkcji i znaczenia strojów,
- ekspresja twórcza dzieci.

Protokół z obrad jury Konkursu plastycznego pt.: „Na co dzień i od święta, czyli z Oskarem Kolbergiem poznaję stroje ludowe.”
ogłoszonego w ramach Jaworskich Biesiad Literackich 2014.


Jury w składzie :

1. Piotr Kądziołka – artysta grafik, pracownik Muzeum Regionalnego w Jaworze – przewodniczący jury,
2. Iwona Suchodolska – instruktor Jaworskiego Ośrodka Kultury, etnograf - członek jury,
3. Julita Szwedo – pedagog wychowania plastycznego

po obejrzeniu prac plastycznych postanowiło przyznać:


Szkoła Podstawowa nr 1
I miejsce – Julia Iwanow 9 lat
II miejsce – Marcin Kostecki 10 lat
III miejsce – Alan Cymbalista 10 lat

Szkoła Podstawowa nr 5
I miejsce – Julia Król 10 lat
II miejsce – Maja Wojda 10 lat
III miejsce – Emilia Dobosz 10 lat

Na konkurs wpłynęło w sumie 29 prac plastycznych ze Szkoły Podstawowej nr 1 i Szkoły Podstawowej nr 5. Jury dziękuje wszystkim dzieciom oraz opiekunom za kolorowe, piękne prace i życzy wielu kolejnych sukcesów. Zapraszając jednocześnie do wzięcia udziału w kolejnych konkursach plastycznych i artystycznych.



Celem konkursu literackiego było:
- zachęcanie do samodzielnej twórczości literackiej,
- zapoznanie z tradycjami lokalnymi,
- rozwijanie wrażliwości i wyobraźni.

Protokół z obrad jury Konkursu literackiego pt.: „Piernikowe rymowanki” ogłoszonego w ramach Jaworskich Biesiad Literackich 2014


Jury w składzie:
1. Jolanta Sałek - Pracownik Biblioteki Zespołu Szkół Medycznych w Jaworze - przewodnicząca jury,
2. Dorota Fajkiel – pracownik Działu Dziecięcego Biblioteki Miejskiej w Jaworze - człnek jury,
3. Renata Kostulska - instruktor Jaworskiego Ośrodka Kultury, członek jury

po przeczytaniu prac literackich postanowiło przyznać:

Szkoła Podstawowa nr 1
I miejsce – Jagoda Foryś,
II miejsce - Eliza Gałka,
III miejsce – Julia Podgórska,
III miejsce – Oliwia Tymków

Szkoła Podstawowa Nr 5
I miejsce – Amelia Lichman,
II miejsce – Natalia Leonowicz.,
III miejsce – Emilia Kapiec

Wszystkim młodym literatom serdecznie dziękujemy za piękne wiersze i życzymy dalszej udanej twórczości.



IMPREZY
brak imprez
HONORUJEMY
karta
JOK na FACEBOOKu
JOK na Facebook Dołącz do nas!
REGULAMIN TEATRU
zobacz regulamin w PDF

Jaworski Ośrodek Kultury 2020